November 11, 2010

Üks mitte nii nutune noortekas

Telekas, raamatu surm on su nimi. Ausalt ka. Seni, kuni tütarlapsel puudus ajutiselt kodune interneti ja telerivõimalus kerkis läbiloetud raamatute virn nii, et lust vaadata. Kui aga eelpoolnimetatud kastid koduuksest sisse said oli pidu läbi. Vaevaliselt, oi kui vaevaliselt liiguvad raamatulehed. Sellest tingitud ka vaikus siinses eetris. Lihtsalt pole miskit kabedat läbi lugenud. Tegelt valetan ikka ka natuke. On siiski üks piiiisikene soovitus, ühele päris pädevale noortekale. Mis üllatus üllatus seekord ei olegi "elu on nii mõttetu ja p...s, kõik on nii sitasti ja koolis kiusatakse" noorukist. Ilmselt ikka peab ka selliseid raamatuid üllitama, kuid viimasel ajal mulle tundib, et neid ainult ilmubki. Ma mitte niii vanan julgeks pakkuda, et elus on ikka vähe helgemaid hetki ka aga noh, mida mina ka tean.

Nüüd siis suure suuga lubatud soovituse juurde:

Ühelt poolt oleks nagu noortekas, teisalt fantasy ja kolmas külg rõhub hoopis kergelt alternatiivajaloo kanti. Saa sa siis aru. Aga hästi on kirjutet küll. Loomulikult peab peakangelanna taluma ebaõiglust ja tont, mida veel kuid raamat ei lähe kordagi haledaks nutulauluks. Pigem sihuke mõnus muinasjutt. Igal juhul julgen soovitada küll ja eriti neile, kel jätkub usku, et kõik noored ei ürita ennast masendusest maha tappa v millegi keemilise üledoosi saada.

No comments:

Post a Comment

  Ülinunnu raamat neile, kes väldivad kokkupuudet negatiivsega. Kõik, mis vähegi halb jääb raamatuski minevikku ja ees on helge sõprust ja a...