May 22, 2010

Linnaelu ja muutunud toidulaud

Kassid ei söö enam kala ja varesed-varblased on ülekolinud poolfabrikaadi jäätmete restoranidesse. Kõige sellega oleme me harjunud vist juba. Linn ju. Isegi mitte lendavad olendid, kes linnadesse ära eksivad ei ületa enam tavaliselt uudistekünnist. Linn ju. Teate isegi kiire on. Ja kiirus paistab olevat nakkav. Tundub, et pääsukestel on ka nüüd elu kiireks läinud. Muud moodi ma lihtsalt ei oskaks seletada seda selleaastast nuhtlust - pidevalt piiravat sääseparve. Ja kuna pääsukesed on eeldatavasti moodsad linnalinnud siis on nad muutunud ka ehk konkurentideks muudele ammu linnastunud tiivulistele poolfabrikaatide jahil. Kiire ju. Kes neid sääski ikka viitsib taga ajada, kui täiesti paigalseisvat toitu kõik prügikastid täis.

1 comment:

  1. Kusjuures seesama laupäeval arutletud urbaniseerunud lindude ja sääskede teema lükkas mu mõtteraasu natuke veel edasi - et kui tahta, et ka sääsed võiks linnastuda ja mitte enam harimatute metslaste kombel inimverd imeda, siis oleks ehk otstarbekas mingi doonoripank luua või midagi? Verd selleks võiks leida kust iganes (ma parem ei hakka nõrgemanärviliste säästmiseks kõvasti arutlema, aga üks variant oleks näiteks kunstveri).

    ReplyDelete

  Ülinunnu raamat neile, kes väldivad kokkupuudet negatiivsega. Kõik, mis vähegi halb jääb raamatuski minevikku ja ees on helge sõprust ja a...