September 21, 2010

"Igavesti" Alyson Noël


Apollo sisututvustus väidab miskit, et täiesti sõltuvusttekitav ja ülimegapopulaarne ja muud vahvad mega- ja üli- eesliitega sõnad suudavad vaid seda raamatut kirjeldada. Ma päris nii ülevoolavaks siiski ei muutuks. Loetav, jah, ja seda isegi ühe jutina aga sellega see ülimuslikkus ka piirdus. Raamatut on selgelt mõjutanud, kas siis Videvik või selle arvukad kloonid või mõlemad korraga.
Vampiiride asemel on küll surematud aga see ei muuda sisus paljut. Pubeka armastuslugu, kus igavene armastus võidab kõik kurja. Sihuke triviaalne värk.
Ma pole küll päris kindel, kuid mulle tundub, et gootikud ja muud sellised kaunid ja hauatagused elanikud armastavad selliseid asju nagu surematus, vampiirid, süngus, müstika jne. Aga selle raamatuga antakse küll kerge ninanips neile, sest look like gooti pahatšiki mõju alt pääsenud kõrvaltegelane hakkab hoopis emoks ja vaat, et kõik ei ohka kergendatult. Minu jaoks kummaline käik, aga vähemalt uus.

No comments:

Post a Comment

  Ülinunnu raamat neile, kes väldivad kokkupuudet negatiivsega. Kõik, mis vähegi halb jääb raamatuski minevikku ja ees on helge sõprust ja a...